Акциите на BP тръгнаха надолу след предупреждение за обезценка до $2 млрд.

Акциите на BP тръгнаха надолу след предупреждение за обезценка до $2 млрд.

Акциите на петролния и газов гигант British Petroleum(BP) спаднаха във вторник, след като фирмата обяви, че очаква да стигне до обезценка в размер до 2 млрд. долара през второто тримесечие и предупреди, че по-ниските маржове при рафинирането ще се отразят на резултатите ѝ.

Акциите на BP спаднаха с 3% в началото на пазарната търговия днес, съобщи CNBC.

В изявление  компанията заяви, че очаква слабите маржове при рафинирането и резултатите от търговията с петрол да натежат на резултатите ѝ за второто тримесечие, които трябва да бъдат обявени на 30 юли. Ударът се оценява между 500 и 700 млн. долара.

Енергийната компания очаква също така да регистрира през второто тримесечие обезценки на активи и провизии по договори след данъчно облагане в диапазона от 1 млрд. до 2 млрд. долара. Това включва разходи, свързани с текущия преглед на рафинерията в Гелзенкирхен, Германия.

Производството нагоре по веригата през второто тримесечие сега се очаква да бъде "като цяло без промяна" в сравнение с предходното тримесечие, заяви BP, като добави, че очаква среден резултат от маркетинга и търговията с газ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ