Nvidia и MediaTek ще си партнират в технологията за свързани автомобили

Nvidia и MediaTek ще си партнират в технологията за свързани автомобили

Nvidia и MediaTek ще си партнират в технологията за свързани автомобили

Nvidia Corp и MediaTek Inc обявиха, че ще си сътрудничат по технология за захранване на усъвършенствани информационно-развлекателни системи за превозни средства, които могат да предават стрийминг видео или игри, или да взаимодействат с шофьори с помощта на изкуствен интелект, предава Ройтерс

Съгласно споразумението, обявено на търговското изложение за технологии Computex в Тайпе, MediaTek ще интегрира чип за графична обработка на Nvidia и софтуер на Nvidia в системата върху чипове, която доставя на производителите на автомобили за информационно-развлекателни дисплеи.

Системите на MediaTek, използващи софтуер на Nvidia, ще бъдат съвместими с автоматизирани системи за управление, базирани на технологията на Nvidia, посочват компаниите. Дисплеите на таблото могат да показват околната среда около автомобила, докато камерите ще наблюдават водача.

Дисплеите и системите за забавление в автомобила стават все по-сложни, тъй като производителите на автомобили добавят функции като игри, изкуствен интелект за функции, активирани с глас, системи за наблюдение на водача и дисплеи, свързани с автоматизираното шофиране.

Qualcomm, главният съперник на MediaTek на пазара на смартфони, също ухажва производителите на автомобили. Qualcomm и SalesForce по-рано тази година обявиха партньорство за разработване на нова платформа за свързани превозни средства.

Партньорството с MediaTek дава на Nvidia по-широк достъп до пазара на инфоразвлекателни системи върху чипове на стойност 12 милиарда долара, посочват още компаниите.

Nvidia се фокусира върху първокласни автомобилни марки като Mercedes-Benz и Jaguar Land Rover. MediaTek, чиято база е в сектора на чипове за смартфони с Android, продава своята технология Dimensity Auto на по-евтини линии за превозни средства за масовия пазар и има силни страни в мобилната свързаност и системите с Android.

Компаниите не идентифицираха бъдещи клиенти в автомобилния сектор.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка