Saudi Aramco и DHL правят общо предприятие за доставки и логистика

Saudi Aramco и DHL правят общо предприятие за доставки и логистика

Saudi Aramco и DHL правят общо предприятие за доставки и логистика

Държавната петролна компания Saudi Aramco и германската DHL Supply Chain обявиха съвместно предприятие за доставки и логистика в Саудитска Арабия, съобщава Ройтерс. Saudi Aramco и DHL Supply Chain решиха да създадат ново съвместно предприятие, което ще се занимава със сложни доставки и логистика. Очаква се проектът да стартира през 2025 г., поясниха от компаниите.

Агенцията отбелязва, че съвместното предприятие първоначално ще се фокусира върху Саудитска Арабия с възможно разширяване към други страни. Подобен ход ще помогне на клиентите да подобрят ефективността на веригата за доставки и да подобрят икономическите си ползи.

На 12 март пресслужбата на саудитското предприятие съобщи, че нетната печалба на най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco през 2022 г. възлиза на рекордните 161,1 милиарда долара. Преди това Saudi Aramco заяви, че компанията ще инвестира 7 милиарда долара в създаването на ново нефтохимическо производство в Южна Корея. В прессъобщението се добавя, че сегашният размер на инвестициите е само малка част от 30 милиарда долара, които компанията ще инвестира в южнокорейски проекти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ