СофтУни отбелязва своята 10-годишнина

СофтУни отбелязва своята 10-годишнина

СофтУни отбелязва своята 10-годишнина

Този ноември се навършиха 10 години от създаването на СофтУни – най-голямата образователна организация у нас, предлагаща качествено, достъпно и практическо образование по програмиране, QA, дигитален маркетинг и дизайн. От 2013 година досега СофтУни успява да създаде общност от над 400 хиляди души, с които заедно изграждат дигиталното бъдеще на България и преследва целта си да превърне страната ни в Силициевата долина на Европа.

Мисията на компанията е да бъде двигател на дигиталната революция у нас и чрез силата на образованието да превръща напълно начинаещи в истински експерти и бъдещи лидери в технологичната сфера. По този начин СофтУни трансформира съдбите на хората и им предоставя повече възможности и по-високо качество на живот.

Компанията отбеляза юбилейния си десети рожден ден със специално празненство. На него, редом с основателите Светлин Наков, Христо Тенчев и Иван Ненков, изпълнителният директор Екатерина Темелкова, присъстваха настоящи и бивши служители на СофтУни, както бизнес и медийни партньори на организацията.

Още за мисията и постиженията на компанията през изминалото десетилетие споделят тримата съоснователи:

„СофтУни е общност на активни хора, които припознават нашата образователна кауза и поемат отговорност за своето професионално развитие. Всеки ден виждам как СофтУни трансформира позитивно живота на хиляди хора, като реализира потенциала им и им помага да се развиват в иновативна и перспективна професия. Вярвам, че заедно можем да направим България световна топ дестинация за иновации и технологии с висок стандарт на живот за цялото население. И ключът към това се крие именно в образованието!“, споделя Светлин Наков, идеолог и съосновател на СофтУни.

„Доказахме, че е възможно да има алтернатива на традиционните методи на образование. За 10 години допринесохме сериозно за промени не само в образованието, но и в качеството на живот на мнозина в България. Показахме, че обучението е процес за цял живот, не приключва с училището и винаги има място за усъвършенстване и подобрение. Все по-голяма част от нашето ежедневие се дигитализира и тук идва нашата роля и кауза – да сме винаги в крак с тенденциите и да предадем на хората високотърсени знания и умения по качествен и достъпен начин.“, допълва Христо Тенчев, съосновател на СофтУни.

„СофтУни се превърна в пример за успех, качество и прогрес. Вярвам, че образованието е сферата от най-силно стратегическо значение за страната ни, особено предвид високия интелектуален потенциал, който имат българите. Заедно успяхме да създадем успешен образователен модел, който се превърна в отлично решение за проблема с дефицита на кадри не само в ИТ сектора, но и в цялата дигитална индустрия. По този начин се утвърдихме като мост между образованието и бизнеса. Днес, 10 години по-късно, на пазара почти не са останали компании в сферата на информационните и дигитални технологии, в които да не работят кадри, преминали през обучения в СофтУни.“, разказа Иван Ненков, съосновател на СофтУни.

От началото на годината ръководството на СофтУни пое Екатерина Темелкова, която е част от компанията почти от самото ѝ създаване. Пътят ѝ в организацията ѝ дава безценен поглед към реалното въздействие на СофтУни върху животите на хората.

“СофтУни се превърна в еталон за това какво трябва да представляват училището и университетът, съвместявайки иновативност, практика и качество. За своите 10 години съществуване подпомогнахме професионалната реализация и усъвършенстването на уменията на над 400 000 българи или над 12% от икономически активното население в България! Отговорността да бъдем новатори в най-важната сфера от живота на всеки човек е голяма. Но доверието, което ни гласуват нашите курсисти, ни позволява винаги да надграждаме и да си поставяме още по-високи цели. Следващата стъпка пред нас е да достигнем над 1 милион българи, които имат качествени дигитални умения, добър стандарт на живот и са пълноценна част от новия дигитален свят.“, разказа тя.

История на успеха

Стотици хиляди души са преминали курсовете на СофтУни за последните 10 години. Организацията предлага най-задълбочените цялостни програми в програмирането, дигиталния маркетинг и дигиталния дизайн, а от миналата година открива и нова програма в сферата на QA инженерството.

Всичко започва с инициативата Software University, която стартира каузата СофтУни през 2013 година. За едно десетилетие Software University успява да отбележи:

  • Над 240 хиляди курсисти, започнали пътя си в програмирането с безплатния въвеждащ курс Programming Basics
  • Над 150 хиляди души, кандидатствали в отворените курсове, за да придобият нови умения
  • Общо 21 000 души, записани в новата QA програма за една година
  • Над 97% реализация в технологичната сфера на завършилите цялостната програма по софтуерно инженерство

През 2016 година СофтУни създава SoftUni Digital - първата и най-задълбочена програма по дигитален маркетинг в България, която предоставя избор за реализация в три водещи професионални направления Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert, SEO & SEM Expert. Седем години по-късно:

  • 65 000 души се присъединяват в безплатния въвеждащ курс Marketing Basics
  • Над 62 000 души са кандидатствали в отворените курсове на инициативата
  • Над 7 000 души са завършили цялостната програма по дигитален маркетинг

Каузата на СофтУни достига и творческата сфера със създаването на SoftUni Creative през 2017 година. От създаването си досега инициативата има:

  • 55 000 + кандидати за безплатния курс Design Basics
  • 50 000 кандидати, обогатяващи знанията си в отворените курсове
  • 5 000 души, завършили цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация

Не на последно място СофтУни създава и SoftUni Kids за най-малките любители на технологиите, където към момента са обучени 4800 деца в над 620 обучения.

Благодарности от СофтУни

СофтУни благодари на основателите на организацията за смелостта и вдъхновяващата им визия, която променя образованието в България. Компанията е признателна също на своя отдаден екип, който стои в основата на всеки неин успех.

Екипът на СофтУни изказва най-искрени благодарности и към всички верни партньори за подкрепата и доверието им в мисията на организацията да променя съдби чрез силата на качественото, достъпно и практическо образование. И тъй като постигането на тази мисия е невъзможно без блестящ преподавателски състав, СофтУни благодари от сърце на всеки вдъхновяващ лектор, който споделя искрата на знанието.

Не на последно място компанията благодари на всички свои курсисти, които са в центъра на каузата СофтУни и са най-голямото ѝ вдъхновение и мотивация да продължава да трансформира технологичната среда в България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги