Стартира официалната кампания на Софийската школа за лидери

Стартира официалната кампания на Софийската школа за лидери

Глобалната война на валутите, бъдещето на еврото и актуалните икономически рискове са сред водещите теми на тазгодишното трето поред лятно издание на Софийското бизнес училище, утвърджаващо се като бъгарската престижна школа по лидерство. Официалната кампания за участие в майскорските класове стартира, а самото обучение ще се проведе от 28 юни до 4 юли.

По традиция и тази година сред лекторите са световноизвестни учени и бизнес лидери. Те ще представят вижданията си за управлението на актуалните икономически и финансови рискове, свързани с развитието на  Европейския съюз, Азия и Украйна, и вариантите за действие на България и българския бизнес по време на майсторските класове на Софийското бизнес училище. Екипът от международно признати учени и утвърдени ръководители в корпоративното и държавно управление ще дискутират съвременните предизвикателства и реакциите на Азия  и Европа, последиците от украинските събития за ЕС и НАТО, глобалната война на валутите, бъдещето на еврото, съвременната структурна криза, наложителните реформи в банковия сектор, китайската икономическа мечта, динамиката в бизнес моделите на Корея, икономическата криза в Европа и на Балканите.

Под научното ръководство на проф. Николай Неновски и доц. Емил Калчев програмата тази година ще акцентира върху Азия, като темите ще бъдат интерпретирани от доказани в тази област преподаватели: професора по икономика от Тексаския университет и познавач на китайската икономика Кирил Тошков, геостратегическия анализатор, практикуващ в САЩ, Алекс Алексиев, бизнес консултанта и преподавател в университета Ханкук в Южна Корея Бионг Жоо Ким. Сред лекторите звезди ще бъдат и: професорът по икономика от университета в Торино Енрико Коломбато; професорът по международни отношения Динг Чун от университета във Фудан (Шанхай) и директор на Центъра за европейски изследвания; признатият реформатор и бивш министър на икономиката на Грузия Каха Бендукидзе; участващият за трета поредна година Гордън Кер – финансов консултант и инвестиционен банкер в Кобдън Партнърс (Лондон), както и д-р Пирита Сорса – ръководител на икономическото звено за Европа, Индия и Австралия в ОИСР и бивш представител на МВФ в България.

В работата на училището ще участват и ключови лектори от партньорските организации на форума - мозъчните тръстове Instituto Bruno Leoni (Италия), Le Studium (Франция) и Cobden Partners (Лондон), както и водещи руски експерти.

Основната цел на майсторските класове е да предложат интерактивна платформа на представителите на българската държавна, академична и бизнес общност за различни гледни точки към глобалните икономически и финансови рискове, за различни мнения относно възможните сценарии за развитие на рисковите групи, като така те ще подпомогнат изграждането на адектватни институцонални и личностни реакции на държавно, корпоративно и обществено равнище. Високата степен на познавателна полезност предполага и задължителна подготовка за участие, поради което се изисква всеки от участниците в майсторските класове да премине през внимателен подбор и да покрие минимум от подготвителни теми с оглед гарантиране на капацитет за активно участие, възприемане на знания и провокиране на идеи и решения.

Желаещите да участват в семинарите трябва да имат като минимум завършена бакалавърска степен и да владеят отлично английски език. Заявки за участие в майторските класове се приемат до 12 юни. Поради ограничения брой места, с предимство при одобряване ще са първите подали документи кандидати.

Завършилите участници получават сертификат от Софийското бизнес училище, а най-активните - препоръки от неговите научни ръководители.

Софийското бизнес училище в своето лятно издание и ексклузивни месечни лекции се организира съвместно от Реформ Юнион Клуб и Нов български университет за трета поредна година, като в миналогодишните издания лектори са били световни авторитети от ранга на проф. Лешек Балцерович, проф. Кевин Дауд, руския писател Виктор Ерофеев, анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд и др.

Пълната програма, както и условията за записване, могат да бъдат намерени на www.sbs-bg.org.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ