Четири типа устойчивост, от които се нуждае всеки лидер

Четири типа устойчивост, от които се нуждае всеки лидер

Четири типа устойчивост, от които се нуждае всеки лидер

Устойчивостта е от ключово значение за всеки лидер. Тя ни позволява ни да се възстановим от предизвикателствата и неуспехите и да продължим да вървим напред, въпреки всички трудности. Но как можем да станем по-устойчиви като лидери? Като се фокусираме върху четири типа устойчивост:

Физическа устойчивост

Грижата за вашето тяло и ум е от съществено значение за справяне с натоварването, което върви ръка за ръка с управленската позиция. Това означава достатъчно сън, упражнения и здравословно хранене, както и намиране на начини за релаксация и презареждане. Няма как да се справяте добре със задачите си, ако не разполагате с достатъчно енергия за деня.

Психическа устойчивост

Полагането на усилия, за да поддържате ума си фокусиран, дори на фона на стрес и несигурност, е от ключово значение за психическата устойчивост. Това може да включва поставяне на ясни цели и приоритети и намиране на начини да останете мотивирани и ангажирани.

Емоционална устойчивост

Управлението на вашите емоции и реакции по здравословен начин и способността да се справяте с емоционалните изисквания на лидерството е от решаващо значение за емоционалната устойчивост. Това може да включва разработване на здравословни механизми за справяне с този тип натоварване, като търсене на подкрепа от доверени колеги и приятели, или пък участие в дейности, насърчаващи грижата за вас самите.

Социална устойчивост

Изграждането на силни връзки и мрежи, както във, така и извън вашата организация, е важно за социалната устойчивост. Това може да включва търсене на ментори и модели на подражание, изграждане на екипи за подкрепа и готовност да се учите от другите.

В крайна сметка, като развиете тези четири вида устойчивост, можете да станете по-устойчив лидер, както по-добре подготвен да се справяте с предизвикателствата и несигурността на съвременния свят.

……………

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Превод и редакция: Георги Георгиев

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ