Бил Гейтс влезе в ролята на таен Дядо Коледа

Картичката.

Американска ученичка, регистрирана в социалната мрежа Reddit и подала заявка за участие в програмата на сайта „Таен Дядо Коледа”, с изненада откри, че нейният късмет е Бил Гейтс. Тази седмица момичето на име Рейчъл получи подарък от друг потребител на сайта, който се оказа най-богатият човек в света. 

Пакетът съдържаше картичка до нея, плюшена крава и енциклопедия на местата, които човек трябва да посети през живота си, избрана заради интереса на Рейчъл към пътуванията, обозначен от самата нея. Картичката е подписана лично от Гейтс, с приложена негова снимка. 

Момичето е много развълнувано. Това проличава от дългата й публикация в отговор в Reddit. Тя се извинява за iPad-а в списъка й с най-желани подаръци.

Плюшената крава, която Гейтс й подарява, е била закупена от него на нейно име от неправителствената организация Heifer International. Говорител на милиардера обяснява пред сайта GeekWire, че всъщност това била една от мотивациите на Гейтс лично да положи усилия да участва в програмата на Reddit с размяна на подаръци между потребителите „Таен Дядо Коледа”. Той искал да насочи внимание към каузата на организацията, която с продаваните от нея стоки събира пари са семейства в нужда.

Гейтс вече има добър опит в Reddit с участието си в раздела с въпроси и отговори „Попитай ме всичко”. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ