Вестник на Берлускони разгневи германски политици

Вестник на Берлускони разгневи германски политици

Вестник на Берлускони разгневи германски политици

Германски политици реагираха яростно на първата страница на италианския всекидневник Il Giornale с заглавие "Четвъртия райх", което бе подкрепено от снимката на канцлера Ангела Меркел, която на нея маха по подобие на фашистки поздрав. Вестникът е собственост на брата на бившия министър-председател на Италия Силвио Берлускони.

В петък главния редактор Салусти Алесандро написа статия, в която се казва: "От вчера Италия вече не е в Европа, а е в Четвъртия райх." Той твърди, че Германия печели докато Италия, Европа и еврото губят. Статията обвинява Меркел за това, че не дава възможност на Европейската централна банка да подпомогне италианската икономика.

Вестникът бе в центъра на спор с Германия и преди два месеца, след като Италия победи Германия в Евро 2012 по футбол на полуфинала. Според изданието министър-председателя на Италия Марио Монти, който замени Берлускони не прави достатъчно, за да се изправи срещу Германия. Il Giornale го сравнява с британския министър-председател Невил Чембърлейн, който обяви през 1938 г., че „има гарантиран мир в наше време“ след среща с Адолф Хитлер.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ