Легендарен концерт на Спрингстийн в интернет след 36 години

Легендарен концерт на Спрингстийн в интернет след 36 години

Легендарен концерт на Спрингстийн в интернет след 36 години

Брус Спрингстийн пусна в интернет запис на един от най-известните си концерти – в Кливланд, Охайо, на 9 август 1978 г. Включени са 22 парчета.

Записите са открити от служител в архивите, който се занимавал в плочите, съхранявани в американската Зала на славата, пише Rolling Stone. Той успял да реставрира старата винилова плоча и да я прехвърли на цифров носител. Така станало възможно концертът в Кливланд да се появи за пръв път с добро качество на записа.

Списанието припомня, че концертът е бил излъчен пряко по радиостанцията WMMS. Негови пиратски записи бързо се разпространили сред почитателите на Спрингстийн в САЩ, а след това се предавали от ръка на ръка в продължение на години.

Последният албум на американската поп и рок звезда High Hopes излезе през 2014 г. и почти веднага оглави класацията Billboard 200.

Спрингстийн притежава повече от 20 награди „Грами”, а също и „Оскар” и „Златен глобус” за най-добра песен към филмите „Филаделфия” (1993) и „Кечистът” (2008).  Издал е 18 албума, първите 8 от които са в списъка на Rolling Stone с 500-те най-велики албуми на всички времена.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ