Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Най-добрите зимни курорти в света

Най-добрите зимни курорти в света

Най-добрите зимни туристически дестинации не са непременно снежни и студени. Напротив, те са горещи точки, които често пъти са разположени по южните ширини на планетата, убедени са специалистите от портала BesTourism. Почивката през зимата не бива да се ограничава само до планините, където можем да упражняваме зимните спортове. Истински добрите курорти предлагат комплексно изживяване, което в идеалния случай контрастира с времето и възможностите, които ви предлага собственият ви регион. С това наум, специализираният сайт състави класация на най-добрите зимни курорти в света. Ето ги и тях.

Шарм ел Шейх, Египет


Това е един от най-успешните курорти в света. Той предлага обширни пространства, заобиколени с планини, които приличат на лунен пейзаж и не са замърсени от големи градове, фабрики и магистрали. Величествената красота на планините се съчетава с покоя на морето и контраста на пустинята, в пясъците на която изведнъж израстват експлозии от зеленина, обвити в цветя хотели и структури за разнообразни активности.

Ишгъл, Австрия


Това място е истинско откровение за любителите на зимните спортове. То привлича туристи с безкрайните и разнообразни възможности за ски и сноуборд и не се специализира само върху професионалистите. При това не е нужно да разполагате със звезден бюджет, за да се насладите на пълните възможности на този курорт. В допълнение той разполага с най-добрите места „за след ските” в света – ресторанти, барове, спа салони и дискотеки.

Вал Торенс, Франция


Това е най-голямата долина в региона на Трите Долини – Белвил. Вал Торенс е и най-високопланинският курорт в Европа на 2300 м надморска височина. Там може да разгледате и зашеметяващите ледници Пекле и Ксавие и да се изкачите на връх Сим де Карон (3230 м). Сноубордистите ще попаднат в своя рай в снежния парк на основания през 1971 г. курорт. И възможностите за спорт не свършват дотук. Във Вал Торенс може да поиграете тенис, скуош, волейбол, плуване и да завършите изморителния ден в някоя от луксозните сауни, ресторанти, барове или кина.

Куусамо, Финландия


Финландия е идеалната страна, в която да прекарате зимните почивни дни. Куусамо е най-южният курорт в Лапландия и името му означава Лунен град. Климатът му контрастира с характерния студ в региона с четири ярко изразени годишни времена. Високото ниво на обслужване го прави една от най-популярните зимни дестинации в света. Изумителната природа няма да остави никого равнодушен – там ще намерите величествени планини, кристални езера и живописни реки.

Солдо-Ел Тартер, Андора


Това е най-модерният и бързо развиващ се курорт в Европа, който предлага разнообразни ски писти за скиори от всички нива. Двете села Солдо и Ел Тартер са разположени на около 3 км едно от друго в изключително живописна местност, предлагаща възможности за буквално всички видове зимни спортове.

Синая, Румъния


Този курорт се намира в южните Карпати на 50 км от Брашов и на 100 км от Букурещ. Това е най-големият местен център за зимна почивка и предлага красива природа в съчетание с богата и интересна история. Красотата на мястото му е спечелила прозвището „Перлата на Карпатите” и неслучайно – там ще намерите девствени борови гори, ярко слънце и изключително чист въздух. Самите румънци смятат Синая за най-престижната и модерна зимна дестинация. Това мнение вече се споделя и от все повече туристи от цял свят.

Зермат, Швейцария


Идиличното планинско селце в подножието на Матерхорн се е развило в един от най-значимите зимни и летни курорти в света. В него са забранени всички видове транспорт, освен теглени от коне карети и шейни. Отскоро там се допускат и електромобили. Нищо друго не замърсява застиналата във времето красота на мястото. Там е прочутият връх Матерхорн с неговата пирамидална форма; там ще усетите и чара на Стария свят сред сградите, много от които са на повече от 300 години.

Вейл, Колорадо, САЩ


Вейл предлага съвсем различен тип писти и сняг от тези, които може да намерите в Европа. Често ските се съчетават с екскурзии по желание. Вейл Вали в Скалистите планини е най-големият ски курорт в САЩ и редовно се нарежда в класациите на петте най-добри в света.

Курмайор, Италия


Зимата в Италия е не по-малко прекрасна от топлите лета. Алпите и Апенините предлагат истинско приключение за туристите и скиорите. Благодарение на множеството центрове за забавление в курорта скуката е невъзможна, а качеството на обслужването получава най-високи оценки от световните експерти.

Шамони, Франция


Шамони е синоним на чар, стил и добро настроение. Истинска класика в зимните курорти, това уникално кътче във Франция е идеално за всичко зимно: ски, пързаляне с кънки, туристически обиколки, скално катерене и какво ли не още. Тук имате безкрайни възможности и за приятно прекарване при закрити врати – руски сауни, джакузита, луксозни заведения – изборът е на посетителите.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ