Обявиха край на сериала за доктор Хаус

Обявиха край на сериала за доктор Хаус

Обявиха край на сериала за доктор Хаус

Култовият американски сериал с циничния, гениален д-р Грегъри Хаус ще приключи с излъчвания в момента 8-ми сезон. Тези серии ще бъдат последните от телевизионната поредица, съобщи BusinessInsider. Финалният епизод на сериала ще бъде показан в САЩ през април.

От телевизия Fox, която е собственост на News Corp., са заявили, че с последния си сезон медицинската драма ще отбележи финал. Така тя ще достигне общо 177 "златни" за Fox епизода, гледани в цял свят.

В съвместно комюнике актьорът Хю Лори, който стана известен с ролята на накуцващия доктор, пристрастен към загадките, заедно с изпълнителните продуценти Дейвид Шор и Кейти Джейкъбс обяви, че девети сезон на "Хаус" със сигурност няма да има. Тримата обясниха, че решението да сложат край на сериала е било болезнено, защото с него рискуват да развалят стотици близки приятелства, които са изградили през последните 8 години. И отбелязват, че шоуто за всеки от екипа по изготвянето му е било голяма гордост.

"Продуцентите винаги са изобразявали Хаус като енигматичен образ и той никога няма да бъде последният напуснал партито. Ще бъде по-добре, ако изчезне, преди музиката да спре, докато във въздуха все още витае известна мистика", добавят тримата.

Д-р Грегъри Хаус безспорно е един от най-сложните и предизвикателни антигерои в историята на телевизията. В много от особеностите на образа му могат да се открият връзки и сходства с литературния герой на Шерлок Холмс. Смята се, че с края на неговата телевизионна история Хю Лори, който пее и свири на няколко музикални инструмента, ще остави на заден план филмовата си кариера и ще се отдаде на музиката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ