Представиха дизайна на впечатляващ кораб построен в чест на Елизабет II (видео)

Представиха кралския кораб, който ще вози кралицата по река Темза по време на тържествата за нейния диамантен юбилей следващата година. Корабът ще вози 1000 души флотилия по протежение на реката на 3 юни, когато се навършват 60 години откакто Елизабет Втора е на трона, предава BBC. Тя ще се присъедини на борда, придружена от съпруга си, херцога на Единбург - принц Филип, както и от други членове на кралското семейство. Корабът ще бъде украсен с цветя от градините на кралицата, злато и балдахин.

Тя и нейният съпруг ще бъдат настанени на богато украсени столове под златен балдахин. Отстрани плавателния съд ще бъде украсен с червени завеси. Флорални мотиви ще се включат към червено, златно-лилавата цветова схема и ще бъдат създадени от градинаря Рейчъл де Tам. Проектът е ръководен от дизайнера Джоузеф Бенет.

Плавателният съд ще е с дължина 64 метра и ще има максимална скорост от 11 възела. Вдъхновяващия дизайн има препртаки към традиционния за монархията стил, като същевременно е достатъчно модерен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ