„Добрите момчета не удрят момичета“ - най-популярното видео от последните дни

С трогателен експеримент с участието на деца в Италия, заснет в кратък филм от 3:19 минути, италианското издание Fanpage.it събира популярност в мрежата и припомня, че в неопорочения свят на децата насилието срещу жените не се приема. 

Главни герои във видеото са симпатични момчета от 7 до 11-годишна възраст, заснети на улицата. Те разказват какви биха искали да станат като пораснат и защо. Неочаквано глас зад кадър им представя Мартина - момиче на тяхната възраст, с хубава усмивка и коса. Първоначално децата са мотивирани да кажат какво харесват в нея, да й направят смешна физиономия и да я погалят по рамото. След това са призовани да я ударят с всичка сила. 

Момчетата отказват, защото вкъщи не са ги учили така, защото са им казвали, че добрите момчета не удрят такива хубави момичета. Понеже са чували дори, че момиче не се удря и с цвете. Даже и с букет от цветя. 

Това е една от най-споделяните кампании в мрежата тази седмица. Експериментът се разпространява "вирусно". Това го прави вероятен претендент за наградите в света на маркетинга през 2015 г. и класациите с най-уникални и събрали внимание клипове в YouTube през годината. 

Гледахте ли видеото? Какъв по-красив начин да подчертаеш колко е неприемливо насилието над жените от това да покажеш реакциите на добри момчета?

Вижте. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ