5 от най-добрите безплатни антивирусни програми

5 от най-добрите безплатни антивирусни програми

5 от най-добрите безплатни антивирусни програми

Ако все още не сте инсталирали антивирусна програма на компютъра си, то в момента буквално си играете на руска рулетка с интернета.

Тя ви предпазва от зловредни софтуери – термин, който най-общо включва програми, които нахлуват във вашия компютър и го забавят или крадат лична информация.

Съществуват няколко различни типа софтуери, които може да използвате за защита. Пълнокръвната антивирусна сканира компютъра ви за съществуващи заплахи, премахва ги и впоследствие ви предпазва от нови атаки. Софтуерите, които просто премахват вредата, не ви бранят срещу нови заплахи. Те обаче ще ви помогнат в случаите, в които компютърът ви вече е засегнат и не можете да инсталирате пълнокръвна антивирусна.

Предлагаме ви списък с пет безплатни антивирусни, които биха ви полезни:

1. AVG Antivirus

Софтуерът AVG Antivirus Free 2013 е стандарт в индустрията по отношение на безплатните и лесни за инсталиране програми за защита от зловреден софтуер. Тя е особено добра в блокирането му и се настройва безпроблемно. Съвместима е с повечето операционни системи – от Windos през Linux до Mac OS.

Безплатният пакет предлага основна защита срещу вируси. Платената версия е още по-добра при защитата на вашите файлове, линкове и лична информация.

2. Comodo

Comodo работи под Windows и Mac. Това е добра и безплатна програма за разпознаване на вируси. Когато ги открие обаче, вие трябва сами да ги изтриете. Софтуерът се обновява автоматично.

3. Ad-Aware Free

Този софтуер ви предпазва както от вируси, така и spyware (шпиониращи пгрограми). Той е разработен от Lavasoft и като функционалност може да се сравни с AVG Antivirus. Лесен е за инсталация и блокира зловредния софтуер, още преди да се е настанил на компютъра ви. Освен това може да спира и да отделя настрани всички заредени приложения, които са й неизвестни.

4. Malwarebytes Anti-Malware 1.70

Антивирусните ви предпазват от бъдещи атаки, но понякога може да се случи така, че на компютъра да се настани някой вирус, от който просто не може да се отървете. В такъв случай трябва да прибегнете до програма като тази.

5. Avast Free Antivirus

Тази антивирусна програма ви предпазва и от spyware. Една от най-силните й характеристики е т.нар. Remote Assistance. Благодарение на нея може да позволите на даден човек да получи достъп до компютъра ви, ако той е заразен с вирус, и да ви помогне да се отървете от него. Avast се обновява сама. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ