Най-добрата реклама на годината според Business Insider

 Най-добрата реклама на годината според Business Insider

Най-добрата реклама на годината според Business Insider

Коя бе най-добрата реклама през отминаващата 2014 г.?

На този въпрос опитват да отговорят класации на всички водещи онлайн медии за маркетинг от света. Според американския сайт Business Insider това е предизвикателството с ледената кофа, инициирано от 27-годишния американец Кори Грифин

Едно е сигурно за тази лудост - тя въвлече милиони хора от света, които се снимаха да изсипват върху себе си кофи с ледена вода в полза на една благотворителна кауза - това бе сензацията в социалните медии през тази година, смятат авторите. 

Идеята подкрепиха куп знаменитости, включително милиардерът Бил Гейтс (на снимката), рап звездата 50 Cent, поп певецът Джъстин Бийбър. Те помогнаха да се съберат 100 милиона долара допълнително финансиране за американската асоциация за борба с болестта амиотрофична латерална склероза (ALS или болест на Лу Гериг). Кампанията предизвика вълна от предизвикателства в социалните медии, вклчително "wake up selfie" на УНИЦЕФ и "feeling nuts" кампания, която събираше пари за борба с рака на тестисите. 
"Успехът на тази инициатива показа, че не са само рекламодателите с големи бюджети, които могат да оказват въздействие върху света, и че понякога най-простите идеи са най-ефективни", коментират авторите. 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ