Реклама, която създава поръчки

 Реклама, която създава поръчки

Реклама, която създава поръчки

Много реклами популяризират, но не мотивират. Кога искате да видите как клиентите ви плащат за стоките и услугите на вашата фирма? По-скоро, колкото се може по-бързо или направо - веднага, нали!?

Има класически трикове в рекламата, които я правят не само запомняща се, но и подтикваща към действие, разказва сп. Entrepreneur. Ето 3 простички начина да накарате клиентите си веднага да наберат фирмения телефон, да влязат в сайта ви или да станат от креслото и да отидат в магазина.

  • Използвайте в рекламата ключови думи за спешност. Послания като „Поръчайте сега!”, „Обадете сe!”, „Не закъснявайте!”, „Побързайте!” и „Променете ... сега!”, наистина имат ефект, въпреки че вероятно ви се струват банални и неподходящи. Подобен род фрази се запомнят и подтикват към действие. Не се притеснявайте да ги включите във вашето маркетингово съобщение. Имайте предвид обаче, че всяка реклама трябва да съдържа само една такава фраза и тя трябва да се споменава само веднъж.
  • Сложете в рекламата си времеви период. Ако става дума за промоция, на всяка цена уточнете, че важи до определена крайна дата. Внедрете важни забележки като „валидно за първите 500 купувача” или „само до следващата седмица”.
  • Улеснете максимално клиента. Колкото по-малко време губи той, за да поръча и купи продукта или услугата ви, толкова по-добре! Не разпространявайте само адреса на корпоративната ви уеб-страница, а направо промотирайте линка в нея, където потребителите могат да извършат желаното от вас действие - да се информират, абонират или да платят. Ако каните купувачите да посетят магазините ви, добавете карта, която ще ги ориентира лесно и сложете рекламни табели на магазина ви на близките улици.
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ