Дали пък няма нужда от рестарт?

Дали пък няма нужда от рестарт?

Дали пък няма нужда от рестарт?

В динамичната сфера на лидерството значението на корпоративната култура не може да бъде подчертано достатъчно. Процъфтяващата корпоративна култура е в основата на успеха на всяка организация, тъй като тя оказва влияние върху всичко – от ангажираността на служителите до бизнес резултатите. Но дори и най-стабилните корпоративни култури могат да се възползват от периодично нулиране. Ето няколко знака, че вашата корпоративна култура може да има нужда от рестарт.

Комуникационни сривове

Ефективната комуникация е жизнената сила на всяка организация. Когато комуникационните сривове зачестят и важни съобщения останат нечути или неразбрани, това е ясен знак, че вашата корпоративна култура се нуждае от внимание. Една подновена култура може да постави акцент върху прозрачните, отворени и ефективни канали за комуникация.

Намаляване на ангажираността на служителите

Ангажираните служители са движещата сила зад една успешна организация. Ако забележите спад в нивата на ангажираност на служителите, като намален ентусиазъм, по-ниска производителност или повишено текучество, време е да помислите за нулиране на културата. Рестартираната  култура разпалва отново страстта и ангажираността на членовете на вашия екип.

Съпротива срещу промяната

В една бързо променяща се бизнес среда адаптивността е от първостепенно значение. Ако вашата организация проявява съпротива срещу промяната, придържайки се към остарели практики и процеси, това е знак, че вашата култура може да се нуждае от промяна.

Липса на разнообразие и приобщаване

Разнообразието и приобщаването не са просто думи, които са на мода, а крайъгълни камъни на едно модерно, процъфтяващо работно място. Ако на организацията ви липсва разнообразие и приобщаване, това е знак, че вашата култура се нуждае от основен ремонт. Една подновена култура насърчава разнообразието на всички нива и създава приобщаваща среда, в която всеки глас се цени.

Ерозия на доверието

 Доверието е в основата на здравата корпоративна култура. Когато доверието ерозира, независимо дали поради проблеми с прозрачността, неетично поведение или неспазени обещания, това е червен флаг. Рестартираната култура поставя изграждането на доверие на преден план, наблягайки на почтеността, честността и етичното поведение.

Застой и самодоволство

 Култура, която приема иновации, учене и непрекъснато усъвършенстване, процъфтява в днешния динамичен бизнес пейзаж. Ако вашата организация проявява стагнация и самодоволство, това е знак, че вашата култура може да се нуждае от нулиране. Подновената култура насърчава креативността и възнаграждава иновациите.

Корпоративната култура е сърцето на една организация и нейното здраве пряко влияе върху успеха и дълголетието на бизнеса. Не пренебрегвайте тези знаци, които предполагат, че вашата култура може да се нуждае от нулиране. Възползвайте се от възможността да съживите културата си, вливайки в нея ценности, поведение и нагласи, които водят до устойчив успех.

…………………………

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Превод и редакция: Георги Георгиев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ