И те обичат слънцето

И те обичат слънцето

И те обичат слънцето

Днес може да ни се виждат необичайни, причудливи, екзотични, но утре може би ще са част от бита ни. Вижте пет необикновени иновации, които работят със слънчева енергия.

Лодка Czeers MK1

 Това е първият в света „слънчев” катер, заслужено удостоен с награда от изложението Sоlar Chаllenge. Дeсетметровият плавателен съд е направен от материали от карбонови влакна и почти изцяло е потрит с фотопанели.

 

Шезлонг Tеch Chаir

 Чудесна идея, която, Дай боже, по-скоро да намери масово приложение – този красавец се грижи усърдно за здравословния тен на плажа като автоматично премества чадъра според разположението на слънцето. През това време събира достатъчно енергия от небесното светило, така че да може да захранва всички устройства, включени към него.

 

Телевизор на слънчеви батерии

 

Легендарната компания Shаrp се кани да пусне в серийно производство LCD-телевизор, работещ на слънчеви батерии изведени извън помещението.

 

Роботизирана косачка от Husqvаrna

 

Едно от най-новите изобретения на компанията е в състояние само да окоси тревата на 2 хил. кв. м. поляни, захранвано само от слънцето.

 

Слънчеви чанти

Цяла серия от чанти и калъфи със слънчево захранване предлага компанията Eclipse Solar Gear. Главното преимущество е възможността да се зареждат всички устройства вътре в съответния аксесоар от линията. Артикулите от колекцията са в различни стилове и цветови гами.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ