Полезен съвет: Отделете време да мечтаете на едро

Полезен съвет: Отделете време да мечтаете на едро

Полезен съвет: Отделете време да мечтаете на едро

Всички сме заети. И хаотични. И обезумели. Това идва с успеха.

Представете си, в най-добрия си ден вие умирате. Разкъсани сте от милион неотговорени въпроси и очаквания. Единственият начин да си върнете душата е като мечтаете големи мечти. Това е единственият способ да останете презаредени и в контрол над бъдещето си.

Когато мечтаем, горим малко по-ярко. За няколко мига оставаме всичко, което ни тежи на душата настрани и се издигаме над ежедневните раздразнения. Освободени сме от границите на времето, очакванията и усилията. Всичко, което можем да си представим, е възможно. Непобедими сме и невероятно гениални.

И имаме нужда от това.

Имаме нужда от почивка от хаоса и стреса на ежедневния живот. От натиска да отговорим на очакванията.

Трябва да си заделете време да мечтаете.

Това няма да замени тежкия труд. Не е заместител на ученето, обичането или управлението. То самото е незаменимо по свой собствен начин. Представлява простичък момент във времето, в който можете да почувствате комфорта на това да знаете, че визията ви за вас е достатъчно голяма, за да промените света. Достатъчно голяма, за да се борите за нея.

Ако никога не се спира, за да се мотивира, човек свършва умирайки бавна смърт. Губи се отвътре. Изсушава се. Хаби се на вятъра.

Така че, мечтайте на воля! Бъдете бдителни в мечтите си. Бъдете агресивни в завоюването им. Отделяйте от времето си, за да мечтаете.

Призив на Дан Уейлдшмид в Business Insider

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ