Нов сайт превежда на всички европейски езици

Нов сайт превежда на всички европейски езици

Нов сайт превежда на всички европейски езици

Автоматичен превод с високо качество на 45 езика предлага стартиралият иновативен портал iTranslate4.eu. Той е създаден в резултат на двугодишен проект, финансиран от ЕС.

Достъпът до интернет преводача на всички европейски езици е безплатен благодарение на консорциум на най-добрите доставчици на преводачески услуги в Европа (SYSTRAN, PROMT, Linguatec, MorphoLogic, SkyCode, Sunda, Amebis, pwn.pl, Trident), координирани от Изследователския институт по лингвистика на Унгарската академия на науките.

Главната цел на проекта е да предостави най-добрите налични автоматични преводи за езиците на ЕС. Уебсайтът дава възможност на потребителите да превеждат текстове на имейли и уебсайтове и дори да провеждат чат на живо.

Порталът използва 300 машини за превод на 45 езика, включително национални езици, европейски езици на малцинствата и други световни езици. При задаване на текст сайтът предлага едновременно няколко варианта на превод, така че потребителите да могат да изберат най-уместния по смисъл от тях.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ