Обидени, съдиите се оплакват от Ина Лулчева, адвокатка на Алексей Петров

Обидени, съдиите се оплакват от Ина Лулчева, адвокатка на Алексей Петров

Обидени, съдиите се оплакват от Ина Лулчева, адвокатка на Алексей Петров

МАГИСТРАТИТЕ от Софийския градски съд се засегнаха от резките оценки, които Ина Лулчева, адвокатката на арестувания бизнесмен Алексей Петров, даде за съдията, оставил зад решетките нейния подзащитен.

Лулчева бе цитирана да казва: „Законът не е спазен. А причините за това всеки може да си ги изведе. Те могат да бъдат неграмотност, немарливост или повлияване.”

Делото бе гледано в петък до късно вечерта от съдия Ана Захариева. В думите на Лулчева обаче тя не е визирана директно.

Съдиите от СГС сезират Софийската адвокатска колегия и питат дали не са нарушени правилата на професионалната етика. Магистратите смятат, че думите на Лулчева, публикувани във в. „24 часа”, и квалификациите й за съдията-докладчик, постановил определението за задържането на Алексей Петров и останалите обвиняеми, излизат извън рамките на добрия тон. Изказването на адвокат Лулчева внушава на обществото, че съдийското убеждение се формира не в основата на закона и доказателствата по делото, а на други неприемливи обстоятелства. Подобни квалификации не са в интерес на правосъдието, пишат от СГС и декларират, че определението на съдията-докладчик ще бъде качено на страницата на СГС на 15 февруари, понеделник.

Както „МениджърNEWS” съобщи, Алексей Петров и още шестима са обвинени за рекет, пране на пари, укриване на данъци, склоняване към проституция, заплахи за убийства. Като шеф на въобръжената група, действала повече от 10 години, се сочи Петров.

Алексей Петров е бивш съветник на директора на ДАНС Петко Сертов, шеф в Съюза за стопанска инициатива, преподавател в УНСС. До началото на 90-те години служи в отряда на баретите.

Ина Лулчева е една най-известните столични адвокатки. В момента е защитник и по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки за данъчни престъпления.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ