Белгия съди Facebook

Белгия съди Facebook

Белгия съди Facebook

Белгийски съд стартира дело срещу Facebook заради злоупотреба с лични данни. Националната комисия за защита на личните данни е установила, че американската социална мрежа не спазва европейските и белгийските закони, съобщиха местнимедии.

Според проучване на Фламандския център за цифрови изследвания (iMinds) и Свободния университет в Брюксел, Facebook обработва тайно личните данни на своите абонати и на други ползватели на интернет, без да иска съгласието им.

Същевременно става ясно, че до края на годината в Антверпен, втория по големина белгийски град, ще бъде въведено проследяване на движението на гражданите, благодарение на сигналите от техните мобилни телефони, съобщи БТА. Кметът на града Барт де Вевер обяснява, че личният живот на хората няма да бъде засегнат, защото събираните данни ще бъдат обработвани анонимно.

Общината е възложила проекта "Град на нещата" на центъра iMinds. Предвижда се да бъдат събирани данни за преминаващите по основните градски улици. Официално причината за въвеждането на това проследяване е да се установи "как хората се придвижват в града".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ