Путин измисли нов герой за руското "Лека нощ, деца"

Путин измисли нов герой за руското Лека нощ, деца

Путин измисли нов герой за руското "Лека нощ, деца"

В руското предаване „Лека нощ, деца“ през октомври ще се появи нов куклен персонаж. Той е измислен не от кого да е, а от президента Владимир Путин. За това пред РИА Новости лично разказа Александър Митрошенков – председателят на съвета на директорите на телевизионна компания „КЛАСС!“, която продуцира детското предаване.

„Отдавна започнахме да работим над търсенето на нов куклен персонаж. Обмислихме много варианти, но, честно да ви кажа, идеята за новия герой ни бе подсказана от нашия президент. Поначало тя ни се видя малко неочаквана, но когато внимателно се взряхме в нея, разбрахме, че е истинско попадение в десятката! Новият герой ще се появи в ефира на предаването в края на октомври“, отбеляза Митрошенков.

За разлика от старите куклени персонажи, новият щял да бъде „суперсъвременен“, в 3D анимация. Засега обаче продуцентите не разкриват точно каква идея им е дал Путин. Обявиха само, че новият герой на дечицата ще бъде разкрит след две седмици. „Тогава навярно мнозина ще разберат какво отношение има президентът към тази история“, каза продуцентът.

Путин не е единственият държавен глава, който дарява творбите на фантазията си на най-младата аудитория. През 1989 г. севернокорейският лидер Ким Чен Ир издаде книжката „Момчетата побеждават бандитите“, написана по идея, която му била хрумнала още като малък. Баща му Ким Ир Сен също пишеше за деца – безсмъртни остават творбите му „Пеперудата и петелът“ и „Крилатият кон“, в който малко момче спасява Северна Корея от нашествието на зли самураи с помошта на летящия пегас.

През 1995 г. бившият американски президент Джими Картър, вдъхновен от успеха на стихосбирката си „Вечна разплата“, също атакува пазара с творбата си за деца „Малкото бебе Снугъл-Флиджър“, илюстрирана от дъщеря му Ейми.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ