Камерите на тол системата вече заснемат и превишената скорост

Камерите на тол системата вече заснемат и превишената скорост

Камерите на тол системата вече заснемат и превишената скорост

Софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение контролни точки, които вече заснемат и превишената скорост. Това заяви на брифинг директорът на Националното тол управление Георги Темелков. 

Снимковият материал, който системата предлага при нарушение за висока скорост на пътя, ще включва четири кадъра. "Тестовете показаха, че програмата може да бъде сертифицирана след малки софтуерни промени", каза още Темелков. Очаква се Българския институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на НТУ, предава БТА.

Темелков обясни още, че 500 са павилионите за продажба на винетки по бензиностанциите в цялата страна. "Ежеминутно и всеки ден постъпва информация за броя на преминаванията и продажбите, като данните са разделени на категории и класове на дневна база. Това ни показва как се развиват приходите и продажбите. До този час днес приходите от тол системата са 696 467 200 лева, като очакванията са до края на годината цифрата да нарасне на 800 милиона лева", добави той.

Системата следи продажбите, трафика, задръстванията по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно превозно средство и от скоро заснема и превишената скорост, съобщи председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Ясен Йорданов. Той обясни, че всички нововъведения се ползват за намаляване на пътния травматизъм, защото всички стационарни точки за контрол правят пълно покритие на пътищата в цялата страна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ