Костов: На следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове

Костов: На следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове

Костов: На следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове

"Проклятието се снема от нашата страна, ние сме в процес на размитологизиране на това нещо, на обезсилване на това проклятие, ДПС си отива". Това каза Иван Костов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Дали с Доган, дали с Местан ДПС е нежелан политически партньор в България", допълни Костов. Той прогнозира, че на следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове от предишните местни избори, а на по-следващите – с още една трета по-малко.

"ДПС ще се превърне в третокласна, четвъртокласна политическа сила, защото тези удари и този разлом, който се случва вътре в партията, не могат да се разминат лесно на ДПС", каза още Костов.

"Едни обявиха Ахмед Доган за велик политик, защото е казал тези неща. Внимателният прочит на речта му показва, че е съставена от всички клишета и митове, създадени в Кремъл", смята още Иван Костов.

Според Костов и Русия, и Турция са в много слаба позиция и нямат достатъчно ресурси да се намесят в делата на българската политическа формация и система.

"Политическото използване на мюсюлманското вероизповедание в страната е опасно. ДПС до скоро практически управляваше избора на главен мюфтия", допълни още Костов. По думите му предстоящата конференция на българското мюсюлманско вероизповедание е поредната провокация на българския закон и съд. "Провокация, защото тези хора и този Висш мюсюлмански съвет, който ще се опита да проведе, има висящо дело пред Върховния касационен съд", каза още Костов.

По думите му тази провокация е от 2002 година насам, като по този начин резултатите от тези конференции не могат да бъдат регистрирани. "През цялото това време то не е легитимно според закона, но въпреки това се провежда нова конференция и фактическата власт върху самото мюфтийство остава в ръцете на Мустафа Хаджи и хората около него", допълни Костов.

"Дианета е влязъл в българското мюфтийство и се меси в неговото управление и дела", каза Иван Костов. Според него една от причините за бездействието на властите, е опасение от реакция на турската страна.

"ДПС стана полесражение, където се сблъскаха тези различни сили", каза Костов и допълни, че по време на този съвет ДПС ще загуби "симбиозата си с българското мюсюлманско вероизповедание".

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ