България

Политика

|

Общество

|

Назначиха зам.-министрите на още шест ведомства

Назначиха зам.-министрите на още шест ведомства

Назначиха зам.-министрите на още шест ведомства

Премиерът Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем зам.-министри. С тях се попълват екипите в шест министерства, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Владимир Дончев - зам. -министър на околната среда и водите. Завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление на крайбрежни зони и речни басейни. Дългогодишен служител е на МОСВ, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция „Води”. От 2008 г. досега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание на Република България.

Д-р Любомир Бакаливанов – зам.-министър на здравеопазването. Завършил е медицина и има придобита специалност „Анестезиология и интензивно лечение”. Зам.-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница.

Георги Тодоров – зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Заемаше същия пост до 6 август т.г. Завършил е право в УНСС.

Бранимир Ботев – зам.-министър на икономиката и енергетиката. При предишния кабинет той отговаряше за ресор „Туризъм”.

Антон Павлов – зам.-министър на икономиката и енергетиката. До момента той е главен енергетик и ръководител „Енергийно управление” на „Лукойл България” ЕООД. Дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България” и „ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност „Автоматика и електроника” от Техническия университет в София.

Боил Банов - зам.-министър на културата. Режисьор, директор на Драматично-кукления театър „Иван Димов” в Хасково.

Виктор Стоянов – зам.-министър на културата. Музикант, магистър по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.

Проф. Валери Младенов – зам.-министър на образованието.До момента заемаше поста зам.-ректор на Техническия университет в София.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ