Предложиха Меглена Кунева за просветен министър

Предложиха Меглена Кунева за просветен министър

Предложиха Меглена Кунева за просветен министър

Вицепремиерът Меглена Кунева е предложена от Движение България на гражданите за министър на образованието на мястото на проф. Тодор Танев, съобщи пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев. Премиерът поиска вчера публично оставката на Танев и се обърна с призив към Реформаторите да излязат с предложение за поста.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата”, каза Борисов.

„За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане. Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа”, допълни премиерът.

Самият Танев съобщи тази сутрин, че ще депозира оставката си пред парламента, "както му е реда".

Кунева е единствената кандидатура за поста, обсъждана сред Реформаторите, събрали извънредно снощи след оформилата се кадрова криза по върховете.

Към 12.00 ч. днес  лидерите на Реформаторския блок, без Радан Кънев и самата Кунева, която е в чужбина, влязоха на среща при премиера в Министерски съвет. Очаква се на нея да бъде обявено предложението им за нов просветен министър.

По информация на БНР, на срещата при премиера, Реформаторите са обявили, че Кунева е единствената кандидатура за нов министър на образованието. Било е говорено и с Даниел Вълчев, но той е отказал. Борисов настоял Реформаторите да действат по-експедитивно. "Ако се разправяте, ще поставите под съмнение формулата на коалицията, не ме карайте, аз да ви избирам човек и да взимам страна", заявил Борисов според БНР.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ