Росен Петров излиза от партията на Бареков, остава депутат

Росен Петров излиза от партията на Бареков, остава депутат

Росен Петров излиза от партията на Бареков, остава депутат

Росен Петров напуска "България без цензура" и всички заемани от него постове в партията, съобщиха от формацията на Бареков. Той е освободен от партийното членство и заеманите от него постове по взаимно съгласие.

Мотивите на самият Петров за оттеглянето били, че партията с нищо не се променила след влизането в парламента и вътрешните скандали в нея продължавали.

Той пратил декларация до парламентарната група на партията на Бареков - Български демократичен център, в която посочва, че остава лоялен към групата.

"Тръгвам си от партията, но оставам в групата на Българския демократичен център. Няма да съм независим депутат. В опозиция съм и ще гласувам с групата”, казва Петров пред в. "24 часа".

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков от своя страна пък коментира, че нямало драма в оттеглянето на Петров. "Отдавна имахме уговорка той да се оттегли от партийната работа и постове и да остане само депутат, защото иначе му идва в повече. Той е интелектуален човек и не може да работи на бързи обороти”, казва Бареков.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ