Борисов: Категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има

Борисов: Категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има

Борисов: Категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има

Това е последен шанс ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност. От срещите, които проведохме вчера, категорично е ясно, че с втория мандат правителство не може да има. Вероятността е нула. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди среща между представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента.

Вчера ГЕРБ-СДС проведе разговори с ДПС, БСП и "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на редовно правителство пред връчването на първия мандат. Последната среща е с "Възраждане" и тя ще се проведе днес от 11 часа. Разговорите с останалите четири парламентарни сили започнаха, след като ПП-ДБ обяви, че няма да покрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС и представиха състав на Министерски съвет и управленска програма, които не се харесаха на ГЕРБ-СДС. 

"Илюзиите на ПП-ДБ се свеждат до това, че ще бъде един провален мандат. Добър ход е да продължим разговора с тях. Не е важно дали те, дали ние, думичката е "заедно". Само това спасява България от пропастта, към която летим и ще влезем в нея в средата на юни", прогнозира Борисов.

България изглежда отвратително отвън – неработеща, без отговорна политическа класа, добави лидерът на ГЕРБ. 

Борисов отново повтори, че след вчерашните срещи е станаля ясно, че ПП-ДБ нямат никакъв шанс да направят правителство. "Единствените приятели на ПП-ДБ, единствените желаещи да работят с ПП-ДБ са ГЕРБ-СДС. Имаме последен шанс да се откажат от своята арогантност. Трябва да изберем един от двата варианта - избори и катастрофа за България, едно стабилно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ или управление, което трябва да е за три месеца, просто да се приеме бюджет, да се приемат крумовите закони и да отидем избори. Мандат с 69 души не ти дава правото да говориш нито като победител, нито като успял", категоричен е лидерът на ГЕРБ. 

По думите му, нито с втория, нито с третия мандат било възможно да се състави кабинет. "Дори комисии не могат да се изберат. Над месец харчим държавни пари за нищо", обясни Бойко Борисов дейността на 49-ото Народно събрание.

"Аз не предлагам на никой нищо – не предлагам порции, не предлагам постове. Предлагам отговорно да помислим има ли шанс да съставим кабинет", допълни Борисов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ