Двама нови народни представители положиха клетва

Двама нови народни представители положиха клетва

Двама нови народни представители положиха клетва

Двама нови народни представители положиха клетва. Това са Жеко Дандаринов на мястото на Георги Гвоздейков от "Продължаваме Промяната" и Анита Коцелова на мястото на Виктория Василева от "Има такъв народ", предаде БТА.

В момента парламентът обсъжда доклад за дейността на Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от "Газпром експорт", и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от "Булгаргаз".

Преди това от ГЕРБ-СДС и от ДПС поискаха Народното събрание да разгледа внесените от тях проекторешения във връзка с решението на Конституционния съд за обявяване за противоконституционен на избора на Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и предишният председател Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на Комисията. Искането на опозицията за включване на проекторешенията в дневния ред обаче не беше подложено на гласуване. 

"Няма нужда звездите да говорят, след като има правилник за дейността на Народното събрание. В рамките на 47-то НС не успяхте да си уеднаквите практиката и поведението, да определите за кои теми ще чакате доклади до безкрай и по кои не. За КЕВР ще трябва и звездите да ви подскажат, че трябва да вземем решение в рамките на тази седмица", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че не може да се остави КЕВР във висящо положение и призова да се обмислят проектите на решения на ДПС и на ГЕРБ. Тя призова председателя на парламента, ако не включи предложенията в дневния ред, да изземе инициативата и с писмо да уведоми КЕВР, че председател е Иван Иванов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ