Гьоков определи като почти нулеви шансовете да бъде съставено правителство

Гьоков определи като почти нулеви шансовете да бъде съставено правителство

Гьоков определи като почти нулеви шансовете да бъде съставено правителство

Почти нулеви са шансовете да бъде съставено правителство. Това заяви пред журналисти социалният министър в оставка и член на БСП Георги Гьоков преди началото на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. То беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова, за да бъде взето решение дали третият проучвателен мандат да бъде върнат или да бъде направен опит за формиране на кабинет.

"Има много аргументи за това да бъде съставено правителство, но шансовете са почти нулеви. Едно от нещата, които са в подкрепа на полезността на оставането на правителството е, че има десетки нерешени проблеми, които трябва много спешно да се решават, а другото е несигурната позиция на сегашното в оставка и на бъдещото правителство, съставено в рамките на това мнозинство, така че плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени много внимателно и отговорно", каза Гьоков. 

"Смятам, че моментът е много сериозен, за да интерпретираме каквито и да било събития или желания на когото и да било", посочи социалният министър в оставка. Той не пожела в аванс да каже каква е неговата лична позиция. Потвърди, че окончателното решение ще бъде взето утре от Националния съвет на партията.

На въпрос дали е редно мандатът да бъде задържан, докато се реши казусът с председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Гьоков отговори, че това се определя в Конституцията, въпреки че има тълкувателно решение, но има прецеденти то да не се изпълнява. В Конституцията действително има празнота за такава ситуация, смята социалният министър в оставка. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ