Гражданското движение "Спаси София" става политическа партия

Гражданското движение Спаси София става политическа партия

Гражданското движение "Спаси София" става политическа партия

Гражданското движение "Спаси София" ще стане политическа партия, обяви председателят на платформата Борис Бонев. 

Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди – архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни и непримирими граждани. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София, пише Бонев в учредителната декларация на партията. 

"В последните години със съжаление наблюдаваме неспирно забавяне на развитието на България: липса на визия за развитие и ценностна система, изпразване от съдържание на политическия дебат, задълбочаване на разделението, примирение с посредствеността. Криза, която се отразява върху живота на всеки от нас, превръщайки ежедневието ни в борба за права, които отдавна са приети за неотменни. Влошаването на средата, в която живеем, е естествена последица от безотговорността и самовъзпроизвеждащата се корупция. Ние не можем безучастно да наблюдаваме как се пропилява потенциалът на цяла нация. Затова обединяваме (и)дейните хора, които имат капацитет, енергия и знания", се посочва в декларацията.

Партия “Спаси София” ще е платформата, която ще позволи екипът ни от професионалисти да работи ефективно в полза на България, да решава пренебрегваните проблеми на гражданите и да превърне София в двигател, който служи за пример и показва пътя за развитие на страната ни. 

От “Спаси София” посочват, че ще се посветят на постигането на следните цели: 

  • Честно, прозрачно и модерно управление с безпартийна администрация и без корупция;
  • Ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт;
  • Трайно повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите, насърчаване на икономическата свобода и създаване на среда за свободна стопанска инициатива;
  • Равен достъп до обществени блага и достоен живот за всички;
  • Силна България като равноправен и уверен фактор в европейското семейство;
  • Защита на демокрацията, човешките права и свободи за живот в справедливо общество.

През 2019 г. сдружението издигна един от основателите си - Борис Бонев, за независим кандидат за кмет на София, а съратника му Гергин Борисов, за независим общински съветник. Тогава той се класира на четвърто място на първия тур с 10.77% подкрепа. Подобен резултат Бонев получи и в надпреварата за общинския съвет като това му осигури място в градския парламент в качеството му на независим общински съветник. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ