Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни

Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни

Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни

Още няколко депутати трябва да решат към кого ще бъдат лоялни - към партията и лидера им или към Българи. Това заяви пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков, който присъства в честването на днешния празник на МВР пред Паметника на Незнайния воин в София.  

"Придържаме се към нашите обещания, че няма да говорим с четиримата души, с които отказахме да преговаряме от самото начало. Всички други са поканени на разговори. 121 - ще видим. Няколко души трябва да решат към кого им е лоялността – към тяхната партия и лидер, който според мен не е изпълнил обещанието си към народа, или към всички нас, които имаме отговорност към България. Това е шансът да не влезем в политическа криза. Всеки един от тях носи отговорността за собственото си решение", каза Кирил Петков.

Той не уточни имена, но заяви, че "Продължаваме промяната" водят разговори с всички депутати, които искат да видят управленската програма на новия кабинет.

"Единствено се придържаме към нашето обещание, че не говорим с четиримата човека, които казахме от самото начало. Всички други имат покана да говорят с нас", коментира Петков. 

В същото време по-рано днес депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че през почивните дни ПП активно са се свързвали с трима техни депутати, оферирали са ги и са искали подкрепа.

По думите му, на колегите му е било обяснено, че "ще се намери начин да се компенсират, ако подкрепят новото правителство". "Кирил Петков е намесен в единия случай", твърди още Ганев. По-късно днес "Възраждане" ще даде пресконференция, на която официално ще изнесе още информация, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ