"Възраждане" категорични: Парламентът е фалирал, изходът е избори!

Възраждане категорични: Парламентът е фалирал, изходът е избори!

"Възраждане" категорични: Парламентът е фалирал, изходът е избори!

Считаме, че най-добрият начин за излизане от тази наистина тежка политическа криза са новите избори. Това заяви лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов пред президента Румен Радев по време на консултациите на „Дондуков“ 2.

„Сегашният парламент е напълно изчерпан. Той е фалирал както морално, така и управленски. Имаме огромни проблеми със събиране на кворума. Един от мотивите, който изтъкнахте, е, че имаме нужда от работещ парламент. Този парламент, с този състав, няма да бъде работещ“, добави той.

По думите му не е сигурно дали същата ситуация ще се преповтори в следващия парламент, като това може да каже само българския избирател.

„Ситуацията е много непредсказуема с оглед на това, че имаме доста усложнена международа политическа обстановка. Поради тази причина нагласите и настроенията на българските граждани могат да се променят буквално в рамките на дни и часове. От тази гледна точка най-доброто, включително за успокояване на обществената нагласа, са новите избори. Нека в следващите два месеца и половина енергията на българските граждани да бъде насочена към състезание на идеи и платформи в предизборната борба, отколкото към нова порция парламентарни скандали“, добави Костадинов.

Той каза, че настоящата политическа криза бе създадена от хората, които сега искат да я разрешат като създадат ново правителство. „Дори и да стане, това ще удължи агонията и ще предизвика много сериозни проблеми наесен и през очертаващата се доста тежка зима“, добави лидерът на „Възраждане“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ