Никола Минчев: В НС не са постъпвали документи за персонални промени в Министерския съвет

Никола Минчев: В НС не са постъпвали документи за персонални промени в Министерския съвет

Никола Минчев: В НС не са постъпвали документи за персонални промени в Министерския съвет

До момента в Народното събрание не са постъпвали документи за персонални промени в Министерския съвет. Това заяви в ефира на bTV председателят на парламента Никола Минчев по повод решението на лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов да изтегли министрите си от управлението. 

В рамките на Народното събрание това означава, че нямаме необходимите 121 гласа, за да провеждаме ясна политика и необходимите реформи, коментира Минчев. По думите му, обаче, "Продължаваме промяната", "БСП за България" и "Демократична България" имат 109 гласа. Оттам нататък има вариант да се стигне до мнозинство в пленарната зала, когато народните представители не са доволни от политиката, която води формацията, към която принадлежат и решат, че е време да действат не според партийната повеля", заяви Минчев. 

По думите му разговорите, които се водят в НС, показват, че не всички народни представители от ИТН са съгласни с начина на действие, който лидерите на формацията предприемат. 

Председателят на Народното събрание Никола Минчев заяви, че в краткосрочен план ключово за страната е да бъде приета актуализацията на бюджета, защото в нея са антикризисните мерки, както и увеличението на пенсиите.

"Фокусирани сме върху тази стъпка. В залата има 240 народни представители, всеки със своя съвест и свои убеждения. Затова смятам, че актуализацията на бюджета ще бъде приета. Вярвам, че много политически сили ще подходят отговорно и ще застанат зад бюджета", каза Минчев. Той е убеден, че актуализацията ще бъде приета, въпреки решението на ИТН. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ