Нинова на консултациите с ПП за нов кабинет: Нашето мнение съвпада в вашите приоритети

Нинова на консултациите с ПП за нов кабинет: Нашето мнение съвпада в вашите приоритети

Нинова на консултациите с ПП за нов кабинет: Нашето мнение съвпада в вашите приоритети

Нашето мнение съвпада с вашите приоритети. Това заяви лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова по време на консултациите на "Продължаваме промяната" за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

След оставката на кабинета и предложението за нов премиер в лицето на Асен Василев, днес от "Продължаваме промяната" започват официалните преговори с БСП и ДБ. От партията ще търсят подкрепа по предложената от тях нова програма за управление за 6 месеца. На срещата от страна на ПП участват Асен Василев, съпредседателят на партията Кирил Петков и бившият председател на парламента Никола Минчев. Преговорният екип от Левицата се състои от лидерът Корнелия Нинова и депутатите Георги Свиленски, Филип Попов, Атанас Зафиров и Румен Гечев. 

"Пред нас има тежка и отговорна задача - да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората. Искрено се надявам да намерим допирни точки", заяви финансовият министър в оставка Асен Василев, който беше предложен за премиер в нов кабинет на ПП. 

"Радвам се, че можем да продължим разговорите и да намерим общ път занапред. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите идеи за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се да дадат резултат, ние сме на разположение", заяви Нинова. 

Лидерът на БСП се похвали с добра новина за постигнатото дотук - няколко от големите търговски вериги са обявили намаление на цената на хляба с 20%. Това е една от мерките, които БСП са предложили и те са се съгласили. Опровергали са твърдението на скептиците, че хората няма да почувстват тази мярка.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ