Нинова: Направих всичко по силите си, сега отговорността е на президента

Нинова: Направих всичко по силите си, сега отговорността е на президента

Нинова: Направих всичко по силите си, сега отговорността е на президента

„Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента”. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Facebook.

„Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани. Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър“, пише тя.

Нинова отбелязва, че е предложила парламентът да продължи работа до 15.08 и БСП да задържат мандата дотогава.

„Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт“, обяснява тя.

„Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента. Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения“, добавя Нинова.

Тя пише, че яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” е убила всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата.

„Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци“, коментира тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ