Тошко Йорданов: Трябва да имаме гаранции какво ще прави правителството, няма да дадем празен чек

Тошко Йорданов: Трябва да имаме гаранции какво ще прави правителството, няма да дадем празен чек

Тошко Йорданов: Трябва да имаме гаранции какво ще прави правителството, няма да дадем празен чек

Трябва да имаме гаранции какво ще прави правителството, няма да дадем празен чек. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той обясни, че е рано да се коментира дали от партията му ще подкрепят "Продължаваме Промяната" при опита за реализация на първия мандат, който предстои да им бъде връчен днес от държавния глава. 

"Събитията не се движат от нас, ние не сме мандатоносител", посочи Йорданов.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" заяви, че премиерът в оставка Кирил Петков е извършил "второ национално предателство" с решението да бъдат експулсирани 70 руски дипломати, което ще има дълготрайни последици за страната ни. "Той взима емоционално и самовлюбени решения, които рефлектират върху всички нас", смята Тошко Йорданов. 

На закритото заседание за руските дипломати премиерът ни е гледал в очите и ни е лъгал, обяви още Тошко Йорданов.  "Снощи имаше Председателски съвет. Оказа се, че на въпросите, които сме задали на закритото заседание - премиерът е стоял, гледал ни е в очите и ни е лъгал. Защото се оказа, че не е имало доклади от ДАНС. Премиерът Кирил Петков е наредил еднолично устно на ДАНС да му намерят 70 човека. Външно са се възпротивили. На писмени запитвания на външно Лена Бориславова е посочила. Принципът е аз познавам Пешо, ти познаваш Гошо, значи са шпиони. Защото го свалихме от власт - ние на 8-ми се изтеглихме, на 9-и той ги гони", заяви той.

Според него, някой може да направи документа - стенограмата от заседанието, измама. "Помислете си как този човек директно или индиректно ще ходи да взима мандата. Тези решения имат последствия до всеки български гражданин. И ако стане нещо с горивата и с АЕЦ, защото сме зависими", каза още Тошко Йорданов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ