Порои наводниха Великобритания

Порои наводниха Великобритания

Порои наводниха Великобритания

52-годишен мъж е починал, след като колата му е била потопена в потоп в Хемпшир, в следствие на проливните дъждове, които причиниха огромни наводнения в големи части на Англия. Конните надбягвания в Глостършир са били отменени за втори път в историята си след като тазгодишният април се оказа най-влажният в страната от век насам. Над 1000 души са принудени да напуснат домовете си в Нортхемптън поради риск от наводнения, предава BBC.

В Съмърсет, Агенцията по околна среда издаде предупреждения за наводнения за всяка река. Издадени са общо 40 предупреждения за очаквани наводнения и 152 тревоги за възможни наводнения. "Все още съществува опасност от наводнения в много области на Англия и Уелс, като вниманието ни е насочено главно към Самърсет, Дорсет и Девън", съобщи агенцията снощи. След порой през уикнда времето се подобри за кратко вчера, но днес метеорологичната служба на страната очаква още валежи.

През последния месец във Великобритания паднаха 121,8 мм дъжд - значително повече от 69,6 мм, които обикновено се очакват за месец и побеждавайки предишния рекорд на 120,3 мм през 2000 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ