Провалял съм се отново и отново. Ето защо успях

Провалял съм се отново и отново. Ето защо успях

Провалял съм се отново и отново. Ето защо успях

 

Всеки път, когато помоля преуспели бизнес лидери да посочат ситуации, в които са постигнали скок в кариерата си, винаги се появява история за неуспех. Това разказва Питър Брегман в Harvard Business Review. Той е главен изпълнителен директор на консултантската фирма Bregman Partners, Inc.

Повечето от нас обаче изразходват огромни усилия, за да избегнат ситуации, които биха довели до провал. А това е проблем, свързан с начина на мислене, посочва Брегман..

Ако приемем, че вашите способности са предопределени, вие ще се стремите да избегнете неуспеха на всяка цена. Хората с ограничено мислене се стремят да разрешават едни и същи проблеми отново и отново.

Ако обаче вярвате, че вашите способности могат да се развиват с упорит труд, тогава провалът е възможност да станете по-добри. Такива хора с развиващо се мислене се чувстват добре, когато се учат, а не когато са безгрешни.

Великият баскетболист Майкъл Джордан е пример за човек с развиващо се мислене. Повечето успели хора са такива. В училище Майкъл Джордан е отстранен от баскетболния отбор. „Изпуснал съм над 9 000 удара в кариерата си. Загубил съм почти 300 игри. 26 пъти са ми се доверявали за победен изстрел и съм пропускал. Провалях се отново и отново. Ето защо съм успял”. Развиващото мислене е тайната за разкриване на пълния потенциал.

Какво означава това? Да си поставяте високи цели, при които имате 50 до 70% шанс за успех. Когато се провалите, помислете какво трябва да промените и опитайте отново. 10 хил. часа практика ще ви направят експерт във всичко, независимо от какво ниво стартирате.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ