Забавно музикално видео разобличава стереотипите

„Мислиш, че съм различен заради кожата ми? Тогава, скъпи, си гледай работата! Мислиш, че не мога да се забавлявам, защото съм стар? Че сватбата между две жени е арт парад? О, скъпи, може да си гледаш работата!”

Горе-долу това гласи преводът на песента в това забавно видео. То е част от кампания, която разобличава стереотипите, организирана от британската фондация Asta Philot. Тя си поставя за цел да разпространява позитивни съобщения, с които да окуражава хората с увреждания или здравите жени и мъже, попадащи в стереотипни категории, да се чувстват добре в кожата си.

Видео кампанията продължава с мъж, който праща по дяволите всички, които мислят, че е скучен, защото постоянно носи сив костюм с вратовръзка. Както и с жена с татуировки, която припомня, че те не й пречат да бъде добра майка. С млад мъж с бунтарски вид – кожено яке и пънкарски гребен, който посочва, че не е лош човек, защото изглежда така.

2-минутният филм е дело на парижката агенция Being. Смятан е за страхотно изпълнение заради мелодията, която лесно се запомня, и заради чудесния подбор на героите в кадрите, които на всеослушание обявяват, че не им пука от стереотипите, в които ги поставят, защото светът е хубав, понеже е изпълнен с различие.

Ето и клипа. Забавно, нали?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ