Рекордни обороти по морето отчита НАП за втори пореден месец

Рекордни обороти по морето отчита НАП за втори пореден месец

Рекордни обороти по морето отчита НАП за втори пореден месец

Рекордни обороти за над 1 млрд. лева от търговските обекти по Черноморието отчитат от НАП. Данните са за юли, от дистанционната връзка на касовите апарати на хотели, дискотеки и магазини с НАП. В същото време с 10% е нараснал и броят на регистрираните касови апарати по морето.

В последните два месеца има засилен контрол от страна на НАП, МВР и митнически служители.  Над 500 данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. Под постоянно наблюдение са подложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на „Фискален контрол“.

Резултатите от кампанията са значителен ръст на отчетените обороти, драстично намаление на констатираните нарушения, като и увеличаване на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите. По време на проверките НАП използва подхода на т. нар. открити наблюдения, при които инспекторите присъстват в популярни заведения, дискотеки, ресторанти и паркинги в продължение на дни или седмици, като по време на наблюдението приходите на обектите са увеличават в пъти, уточняват от институцията

Сигнали за данъчни нарушения като неиздаване на касови бележки и укриване на оборот могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ