Гръцките фермери заплашват да затворят всички граници със съседни държави

Гръцките фермери заплашват да затворят всички граници със съседни държави

Гръцките фермери заплашват да затворят всички граници със съседни държави

Гръцките фермери увеличават времето за блокади и заплашват с безсрочно затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни, съобщи в. Kathimerini.  Днес по обед фермерите затвориха магистралата Атина-Солун при Темпейската долина в рамките на протестите срещу пенсионната реформа.

Фермери от различни краища на Гърция предупреждават за продължителна или пълна блокада на централни пътни артерии и на граничните пунктове. Лидерът на земеделския синдикат в Серес, Стергиос Лицос, съобщи за общо решение да се блокира напълно граничният пункт "Промахон-Кулата", като няма да се допуска преминаването и на леки автомобили и автобуси. На другите гранични пунктове с България и Турция засега протестите са по два часа на обяд и два часа вечер. По същия сценарий прекъсват и движението на границите с Македония и Албания.

В цяла Гърция движението е затруднено заради тежки блокади на различни места. Въвеждат се временни обходни маршрути, има засиено полицейско присъствие.
 

Очаква се в следващите дни да се блокира и достъпът до летища и пристанища. Синдикатите обявиха обща национална стачка в четвъртък - 4-ти февруари. Фермерите не желаят да преговарят с правителството. Те настояват закона да бъде напълно оттеглен

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ