Една от най-богатите жени във Великобритания намерена мъртва

Една от най-богатите жени във Великобритания намерена мъртва

Ева Раузинг, член на фамилията, създала империята за производство на опаковки Tetra Pak, е била открита мъртва в дома си в престижния лондонски квартал "Белгрейвия".

Според официалното съобщение на полицията смъртта е настъпила по неустановени причини, но неофициалните версии гласят, че 48-годишната Раузинг е починала от свръхдоза наркотици. Пресцентърът на лондонското полицейско управление съобщи, че във връзка със смъртта й е задържан 49-годишен мъж, заподозрян в съхраняване на наркотици.

Британските медии припомнят, че през 2008 г. Ева и съпругът й Ханс-Кристиян Раузинг бяха задържани от полицията за притежание на крек, хероин и кокаин, открити в дома им. Обискът бе извършен, след като Ева Раузинг се опитала да внесе наркотици в дози за лична употреба в американското посолство в Лондон. Впоследствие обвиненията срещу семейството бяха свалени.

Съпругът на Ева – Ханс-Кристиян Раузинг, е наследник на бизнес империята Tetra Pak, оценявана на 8,4 млрд. долара. Тя е изградена от баща му, шведа Ханс Раузинг, чието състояние се оценява на около 10 млрд. долара. Той заема 64. място в класацията на Forbes за най-богатите хора на планетата.

Tetra Pak е най-големият световен производител на опаковки за течни продукти. Раузинг-старши превръща основаната от него компания в империя, благодарение на патентованата от него опаковка за мляко през 60-те години на миналия век.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ