САЩ разследват пореден полицейски разстрел

САЩ разследват пореден полицейски разстрел

САЩ разследват пореден полицейски разстрел

Съд във Флорида разследва полицай, разстрелял от страх душевно болен.

Инцидентът се е случил през февруари, но едва сега, семейството на загиналия разпространи запис от трагичната случка, съобщават световните медии. Записът е от полицейската камера в патрулната кола. Един от служителите докладва: "Момчето тича по гащи с дръжка от метла в ръката. Майка му крещи, моля, не наранявайте детето ми". След дълго преследване, 25 годишният младеж тръгва застрашително към полицаите, а те го заплашват с "Легни на земята или си мъртъв!", посочва bTV. 

"Полицаите са взели решението да убият преди да се стигне до стрелбата", коментира адв. Глен Голдбърг..Обвинението твърди, че служителите на реда не са знаели как да реагират, един от тях се изплашил и убил момчето. 

Скандалните кадри се появиха на фона на нови протести срещу поредното убийство на чернокож, разстрелян в гръб от бял полицай. Жертвата е 50-годишеният Уолтър Скот от Южна Каролина. Той бил спрян за проверка, заради неработещи стопове на колата. Оказал съпротива при арест. Полицаят Майкъл Слейгър, стрелял осем пъти в гърба на жертвата, е уволнен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ