Руски лекари написаха отворено писмо до Путин, Навални да бъде лекуван

Руски лекари написаха отворено писмо до Путин, Навални да бъде лекуван

Руски лекари написаха отворено писмо до Путин, Навални да бъде лекуван

Руски лекари публикуваха отворено писмо до руския президент Владимир Путин, в което настояват  излежаващият присъда опозиционер Алексей Навални, който се разболя в затвора, да бъде лекуван, предаде ДПА, цитирана от БТА. В писмото, под което до неделя на обяд са се подписали над 100 руски лекари, се посочва, че отказът да се предостави лечение на Навални нарушава руската конституция.

Междувременно беше съобщено за рязко влошаване на здравето на политика от Москва Алексей Горинов, който беше първият, противопоставил се на войната срещу Украйна, и осъден за дискредитиране на руската армия. През 2022 г. Горинов получи 7 години затвор, след като на заседание на московския парламент призова за минута мълчание за „жертвите на военната агресия в Украйна“. 62-годишният Горинов е изправен сега пред нови обвинения за „оправдаване на тероризма“, защото разговарял с други затворници за войната.

Според адвокатите му Горинов, който е имал хронично белодробно заболяване, вече страда и от остър бронхит. „Алексей няма сила дори да стои седнал на стол и да говори. Падал е няколко пъти“, каза негов адвокат и изтъкна, че затворническите власти са отказали лечение на неговия клиент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ