Японска компания приема поръчки за пилотиран робот за 2,7 млн. долара

Японска компания приема поръчки за пилотиран робот за 2,7 млн. долара

Японска компания приема поръчки за пилотиран робот за 2,7 млн. долара

Японската компания Tsubame Industries обяви, че приема поръчки за изграждането на първата партида от нашумелите роботи Archax. Създаването на всеки от тях отнема от 12 до 18 месеца за една бройка. Предвижда се да бъдат пуснати само пет от тези роботи - но ако има търсене, тогава ще бъдат произведени повече.

Archax е играчка за богати клиенти и се отличава с това, че е най-пълната версия на пилотиран робот, който съществува. Това означава, че човекът отвътре може да контролира робота подобно на героите от видеоигрите, при спазване на редица ограничения. Така роботът може да шофира, да ходи, да движи крайниците си и да заема различни пози.

Има и подвижна глава, която представлява специален модул за наблюдение. Не очаквайте практическа полза от Archax, той не е предназначен за работа или сериозни натоварвания. В същото време неговите крайници могат да демонстрират различни жестове, като степента на контрол е достъпна до всеки пръст. Роботът се управлява с помощта на джойстик, сензорен екран и педали. Archax тежи 3,5 тона, височината му достига 4,5 м. Изработен е от алуминий, полимери и фибростъкло. Цената на едно копие без индивидуални характеристики е 2,7 милиона долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ