От какво се оплакват служителите на Google

От какво се оплакват служителите на Google

От какво се оплакват служителите на Google

Компанията Google и тази година е лидер в класацията на най-желаните работни места в света. Освен високите доходи на служителите й, една от сериозните причини за това е и политиката й по отношение на персонала. Компанията влага значителна част от приходите си в създаването на максимално комфортни условия на труд. Фотографии от офисите на Google по цял свят, част от които ще видите и в този материал, категорично доказват: за такава работа може само да се мечтае. Но да не мислите, че всичко върви по мед и масло? Служител на компанията, пожелал анонимност, наскоро разпространи в мрежата любопитни подробности от жалби на негови колеги по повод условията на труд. Вижте за какво става въпрос:

 1. „Налага ми се да изминавам твърде много разстояние до фитнес залата, тъй като тя е в другия корпус на сградата. Трябва да се направи фитнес зала и в нашия корпус, за да не губя толкова време за ходене!”

2. „Ръководството за сътрудници” заема повече от една страница!”

3. „Тези служебни, стодоларови слушалки ми развалят прическата!”

 4. „Всеки път, когато отида на масаж в служебния спа център, на лицето ми остават бръчки от възглавницата на масажното легло чак до вечерта!”.

5. "Пет от осемте служебни тениски, които получих тази година са черни. Това ме дразни! Повече харесвам синия цвят!”.

 6. „По време на скоковете с парашути на тиймбилдинга ни обещаха 50 секунди свободно падане. Но когато гледах после видеото със скока, забелязах, че е 41 само секунди!”.

 7. „Мониторът ми е твърде голям, закрива изгледа към планината!”

 8. „ Когато ползвам масажното кресло, не усещам никаква разлика между настройките „Релакс”, „Възстановяване” и „Енергизиране!”

 9. „Понякога, когато отида да си взема разхладителна напитка от хладилника в кухнята, се оказва, че току-що са ги поставили там и не са достатъчно студени. Как да работя след това?!

 10. „Поради това, че 14 пъти в седмицата се храня в служебния ресторант, повече от година не успявам да сготвя вкъщи и кулинарните ми умения започват да изчезват!”

11. „Днес на обяд храната свърши и се наложи да ям пържола!”

12. „Когато пътувам за сметка на компанията в други офиси, храната в тях ми е непозната и гладувам, защото не знам какво да избера!”

13. „Започнах да пълнея от неограничените количества безплатна храна, която се предлага в офиса!”

14. „ Не е редно толкова често да ни сменят телефоните – тъкмо свикна с един модел и ни дават нов!”

15. „Получих слънчево изгаряне по време на тиймбилдинга ни на Хаваите!”

16. „Когато работя от вкъщи, се налага сам да си приготвям закуската, обяда и вечерята!”

 17. „Изборът на игрални автомати в нашия корпус е толкова ограничен, че се налага да ходя често до другия!”

 18. „Тебеширът за стиковете за билярд в игралната зала не подхожда по цвят на цвета на масата!”

 19. „От моя офис се вижда Бей Бридж, а аз предпочитам Голдън Гейт – по-красив е!”

 20. "Работното ми място е по средата между двата ресторанта в офиса и постоянно ми се налага да решавам в кой от тях да обядвам!”

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ