Основателката на цифровата банка Starling се оттегля от директорския пост в края на юни

Основателката на цифровата банка Starling се оттегля от директорския пост в края на юни

Основателката на цифровата банка Starling се оттегля от директорския пост в края на юни

Ан Бодън, която е съоснователят на Starling  една от най-големите цифрови банки във Веаликобритания, ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор следващия месец. Това се казва в съобщение на компанията, цитирано от CNBC. Starling, която е подкрепена от американския гигант за инвестиционно банкиране Goldman Sachs, е един от най-известните финтех компании в страната с потребителска база от 3,6 милиона клиенти.

Ан Бодън трябва да се оттегли на 30 юни. Тя ще предаде юздите на главния оперативен директор на Starling, Джон Маунтин, който работи в банката от 2015 г.

„Прекарах почти десетилетие тук като основател и главен изпълнителен директор, двойна роля, която е уникална в банкирането в Обединеното кралство“Беше всепоглъщащо и аз обичах всяка минута от него.Сега, когато се превърнахме от амбициозен претендент в утвърдена банка, е ясно, че ролите и приоритетите на главен изпълнителен директор и голям акционер в крайна сметка се различават и изискват различни подходи. Докато Starling продължава да се развива и расте, разделянето на двете ми роли е в най-добрия интерес на банката“, каза , каза  каза Ан Бодън.

По време на разговор с репортери в четвъртък Боден каза, че основното нещо, което е предизвикало нейното решение, са опасенията, че значителното й участие във фирмата може да създаде конфликт на интереси.

Starling е събрала общо £946,5 милиарда досега от инвеститори, включително Goldman Sachs, Fidelity и Qatar Investment Authority. Последно банката беше оценена на £2,5 милиарда.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ