САЩ планират да си възстановят погрешно начислени плащания от получатели на помощи

САЩ планират да си възстановят погрешно начислени плащания от получатели на помощи

САЩ планират да си възстановят погрешно начислени плащания от получатели на помощи

Управлението за социално осигуряване (SSA) на САЩ обмисля възможността да си възстанови от получателите на помощи погрешно начислени средства в края на финансовата година, приключила на 30 септември, съобщава MarketWatch.

Годишните целеви плащания на SSA обхващат 71 млн. души и възлизат на 1,4 трлн. долара. Част от тази сума се изпраща на получателите поради различни видове грешки и води до превишаване на бюджета.

През финансовата 2022 г. SSA е възстановила 4,7 млрд. долара неоснователно начислени обезщетения от лица, но текущите некомпенсирани разходи за превишение за всички времена остават високи - 21,6 млрд. долара.

За да се реши проблемът и да се подобри качеството на услугите за бенефициентите, ще бъде създаден специален екип, който да преразгледа политиките на органа за финансова подкрепа, заяви изпълняващият длъжността ръководител на SSA Килоло Киджакази.

Размерът на надплатените суми спрямо общия размер на субсидиите е съответно 0,5 % за основните и 8 % за допълнителните социални помощи, се казва в изявление на органа.

Мерките за финансова подкрепа са от съществено значение за повечето американци. Така например, по данни на SSA, половината от жителите на страната на възраст 65 и повече години живеят в домакинства, чиито доходи се състоят от поне 50% от социални помощи. При 25 % от възрастните хора този дял е още по-висок и достига 90 %.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ